Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصادی گفت: چنانچه ما از این احساس آمریکا دوستی و اروپا دوستی خودمان دست برداریم و نگاهی به سمت شرق آسیا داشته باشیم خواهیم دید که پنانسیل‌های فراوانی داریم که می‌توانیم از آن بهره بیریم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد جعفری نژاد در گفت‌و‌گوی تفصیلی با کاشمر بصیر؛در خصوص اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران اظهار کرد: این تحریم‌ها به جهت گستردگی ساختاری که دارد، مادر تحریم‌ها است و تقریبا تمامی تحریم‌های گذشته را هم برگردانده و اکنون هم جسم و هم روح برجام را نقض کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف آمریکا استحاله نظام است

این کارشناس اقتصادی بیان داشت: این مسئله کاملا قابل پیش‌بینی بود و اواخر سال 91 مقام معظم رهبری بارها به این موضوع اشاره کرده بودند که مسئله هسته‌ای برای آمریکا بهانه‌ای بیش نیست، آنها با موجودیت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مشکل دارند و چنانچه هم روزی بحث هسته‌ای نباشد آنها هر روز به بهانه‌های مختلف از جمله حقوق بشر، موشکی و غیره، تحریم‌ها را دوباره برمی‌گردانند.

وی گفت: هدف آمریکا ایجاد نارضایتی مردم از نظام و بعد هم استحاله و تغییر نظام است و همانطور که در برنامه‌ مستند پرزیدنت آکتورسینما کاملا نشان داده شد همین شیوه را در زمان جنگ سرد با شوروی سابق تا زمانی که خودش را به فروپاشی این کشور برساند ادامه داد تا خودشان مدیریت را بر عهده گیرند و توانست گورباچف را از عرصه خارج کند؛ قبلا هم اوباما در صحبت‌هایش اشاره کرده بود که ایده اصلی این سیاستهای تعاملی با ایران را از تجربه ریگان با شوروی سابق گرفته است.

جعفری نژاد ابراز کرد: بنابراین آشکار است که هدف آمریکا از تحریم‌ها بحث هسته‌ای نیست و حتی موضوع برجام و حقوق بشری هم نیست، اصل و هدف آنها از بین بردن ماهیت نظام است و تا زمانی که این نظام ماهیت ضد استکباری خودش را حفظ کند و بخواهد جلو استکبار را در عرصه‌ بین‌المللی بگیرد این تنش‌ها ادامه دارد.

سیاست نرمش قهرمانانه و فراموش نکردن هدف اصلی

وی با اشاره به پیچیدگی‌های دنیای دیپلماسی بیان داشت: به فرموده‌ مقام معظم رهبری عرصه دیپلماسی، عرصه لبخند و درخواست مذاکره و مذاکره است؛ اما همه این رفتارها باید در چارچوب چالش اصلی فهم و درک و سیاست نرمش قهرمانانه رعایت شود و یک کشتی گیر فنی نیز برخی مواقع بدلیل فنی نرمش نشان می‌دهد؛ اما فراموش نمی‌کند که حریفش کیست و هدف اصلی او چیست؟.

این کارشناس اقتصادی گفت: در بحث سیاست خارجی‌ با آمریکا از همان ابتدا بعضی با ساده‌لوحی احساس می‌کردند مشکل ما این است که با آمریکا مذاکره نمی‌کنیم در صورتی که مقام معظم رهبری فرموده بودند به مذاکره با آمریکا خوش‌بین نیستم و به نتیجه نمی‌رسیم؛ اما تجربه تاریخی برای ملت رقم خواهد خورد.

نقض برجام و لزوم ارائه راه‌حل

وی با بیان اینکه نقض برجام کاملا آشکار است و قبلا هم اتفاق افتاده افزود: با اوضاع فعلی که مجلس نمایندگان آمریکا تحریم‌های سنگینی را علیه ایران امضاء و تصویب کرده، بعید است که موافقین سرسخت برجام و حتی رئیس‌جمهور و وزیر کشورمان هم بتوانند استدلال بیاورند که این تحریم‌ها را نقض برجام ندانند و باید بیندیشند چه سیاستهایی را برای مقابله اتخاذ کنند.

جعفری نژاد در پاسخ به این سؤال که چرا به این تحریم‌ها مادر تحریم‌ها گفته می‌شود؟ گفت: این تحریم‌ها ساختارها و زمینه‌هایی را فراهم می‌کند تا تحریم‌های دیگری هم اعمال شود، از طرفی رئیس نمایندگان آمریکا به این مطلب اشاره کرد که این تحریم‌ها سنگین‌ترین و پیچیده‌ترین تحریم‌هایی است که در تاریخ ایالات متحده برای ایران، کره شمالی و روسیه وضع شده یعنی هم وسعت وهم جنبه‌ زیرساختی بودن کار است که این اهمیت را به این تحریم‌ها می‌دهد.

وی با بیان اینکه متأسفانه شدت و وسعت تحریم‌ها زیاد است، ابراز کرد: یک اشتباهی که از آغاز برجام انجام و به آن توجه نشد این بود که تعهدات طرف مقابل تعهداتی بود که با نوک یک خودکار اتفاق می‌افتاد یعنی روزی لغو تحریم‌ها را دستور دادند و دوباره مثل وضعیت اکنون با یک امضاء می‌توانند تحریم‌ها را برگردانند؛ اما تعهداتی که ما پذیرفتیم تعهدات زمان‌ بر است.

این کارشاس اقتصادی ادامه داد: وقتی قلب رآکتور اراک را بتن ریختیم، تعداد سانترفیوژها کاهش و قسمت اعظمشان را از رده خارج کردیم؛ وقتی ‌جلو تحقیقات را گرفتیم و فردو را هم به یک مرکز تحقیقاتی تنزل دادیم، اینها اتفاقاتی نیست که راحت برگردد؛ اما آنها یک امضاء می‌کنند و تمام تحریم‌ها برمی‌گردد کما اینکه از ابتدا هم لغو نکرده بودند؛ اما ما تعهداتی دادیم و اجرایی کردیم که چون حوزه‌ واقعی و صنعتی است مسلما جبران آن مدت زمان زیادی را از کشور خواهد گرفت.

وی افزود: در هر صورت «هر وقت ماهی را از آب بگیری تازه است» چون این موضوع به ناچار اتفاق خواهد افتاد و با این رویه‌ای که مجلس سنای آمریکا در پیش گرفته طبیعتا ما روزی مجبور خواهیم شد که توافق را کنار بگذاریم و به حالت قبل برگردیم، بنابراین هر چه زودتر کار شروع شود حداقل جلو ضررهای بیشتر گرفته می‌شود.

ائتلاف اقتصادی و توجه به کشورهای آسیایی

جعفری نژاد در پاسه به این پرسش که علاوه بر ایران کشورهای روسیه و کره شمالی هم تحریم شدند آیا ایران می‌تواند برای مقابله با تهدیدهای آمریکا با این کشورها یک ائتلاف اقتصادی تشکیل دهد؟، گفت: کره شمالی ماهیت کمونیستی دارد و کمونیستها از نظر ارتباطات اقتصادی ارتباط باز را نمی‌پذیرند و بیشتر فعالیتهایشان را داخل مرزهای کشور خودشان انجام می‌دهند؛ اما روسیه زمینه‌ بسیار خوبی برای ارتباط دارد و می‌تواند با ایران گسترش همکاری داشته باشد.

وی بیان داشت: چنانچه سیاستهای اقتصاد مقاومتی را از جمله بحث پیمانهای دوجانبه و مباحثی از این دست را که سالها پیش ابلاغ شده بود باور داشتیم می‌توانستیم این روزها به نفع خود استفاده کنیم.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به تحریم روسیه توسط آمریکا به جهت قضیه اوکراین ابراز کرد: در مقابل روسیه اولین کاری که انجام دادند بستن قراردادهای دوجانبه با برخی کشورها از جمله هند و چین و برزیل بود تا بتواند دلار آمریکا را از عرصه مبادلات خودش حذف کند.

وی عنوان کرد: چنانچه ما از این احساس آمریکا دوستی و اروپا دوستی خودمان دست برداریم و نگاهی به سمت شرق آسیا داشته باشیم به سمت چین، روسیه، آمریکای لاتین و حتی پتانسیل‌های اقتصادی مختلفی که در آفریقا است، توجه کنیم و همه‌ دنیا را این شش کشور اروپایی نبینیم و نگاهمان را اصلاح کنیم پنانسیل‌های فراوانی داریم که می‌توان استفاده کرد.

جعفرنژاد با اشاره به روابط خوب ایران با روسیه یادآور شد: روسیه در جنگ سوریه هم وارد شده و از جبهه مقاومت هم حمایت می‌کند هر چند به گفته سید حسن نصرالله ما اینها را جزو جبهه‌ مقاومت نمی‌دانیم؛ چراکه بخاطر منافع خودشان آمدند؛ اما الان یک ظرفیتی است که با استفاده از ظرفیت روسیه و چین بتوانیم این شرایط را بهتر و عاقلانه‌تر مدیریت کنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۱۰۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض

وزرای کشورهای عربی و اروپایی در نشست اخیر خود در ریاض بر لزوم توقف جنگ در نوار غزه و در پیش گرفتن اقدامات لازم برای اجرای راه حل 2 دولتی تاکید کردند.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای ضمن پرداختن به جزئیات نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض درباره اجرای راه حل ۲ دولتی شامل به رسمیت شناختن کشور فلسطین، اعلام کرد که وزرای خارجه کشورهای عربی و اروپایی درباره لزوم توقف جنگ در نوار غزه و گرفتن اقدامات لازم برای اجرای راه حل ۲ دولتی توافق کردند.

ریاض، پایتخت عربستان روز دوشنبه میزبان نشستی با حضور وزرای خارجه کشورهای عربی و نمایندگان تعدادی از کشورهای اروپایی و نیز کمیته وزارتی مکلف از سوی سران کشورهای عربی اسلامی برای بررسی تحولات موجود در نوار غزه بود.

شرکت کنندگان در این نشست ضمن اعلام حمایت خود از تلاش‌ها برای رسیدن به یک آتش‌بس فوری در غزه، آزادسازی اسرا و گروگان‌ها، توقف جنگ و تمام اقدامات غیرقانونی یک جانبه در اراضی اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی، حل بحران انسانی موجود در این منطقه را خواستار شده و بر اهمیت انتقال به یک روند سیاسی شامل راه‌حلی برای اختلافات 2 طرف فلسطینی و اسرائیلی تاکید کردند.

در این نشست موضوع به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی کشورهایی که تاکنون این کار را انجام نداده‌اند و زمان و چگونگی این اقدام مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین شرکت کنندگان درباره آینده کشور فلسطین تاکید کردند لازم است حمایت‌ها از تلاش‌ها برای تشکیل کشور فلسطین افزایش یافته و از دولت جدید فلسطین حمایت شود و وجود دولتی یکپارچه در کرانه باختری از جمله قدس شرقی و غزه اهمیت دارد.

در همین رابطه شرکت‌کنندگان در این نشست بر اهمیت در پیش گرفتن رویکردی فراگیر، قابل اعتماد و بی‌بازگشت برای راه‌حل ۲دولتی طبق قوانین بین‌المللی و استانداردهای توافق شده از جمله قطعنامه‌های شورای امنیت در این رابطه و طرح صلح عربی تاکید کردند.

آنها ظهار کردند: این روند می‌تواند در منطقه صلح عادلانه‌ای که حقوق ملت فلسطین را تامین کند، برقرار کند.

در این نشست مشترک به ریاست «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان، علاوه بر همتای نروژی او، نمایندگان کشورهای بحرین، پرتغال، فرانسه، الجزایر، اردن، آلمان، امارات، اسپانیا، ایرلند، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، اسلوونی، فلسطین، قطر، مصر و انگلیس و همچنین نمایندگانی از اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب حضور داشتند.

عربستان روز دوشنبه میزبان دیدارها و نشست‌هایی بود که در درجه اول بر حل مساله فلسطین و توقف جنگ در نوار غزه متمرکز بود.

رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حملات ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده که نتیجه آن شهید و زخمی شدن ده‌ها هزار غیرنظامی بوده که بیشتر آنها زن و کودک هستند و همینطور فاجعه انسانی و ویرانی گسترده‌ای در این منطقه رقم خورده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴
  • تحولات اوکراین|قصد بایدن برای حمایت غیرعلنی از کی‌یف
  • اعتراف کی‌یف به دستاورد‌های نظامی روسیه
  • آخرین تحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • آشنایی کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه با توانمندی‌های صادراتی دانش‌بنیان‌ها
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور