Web Analytics Made Easy - Statcounter

کابل - ایرنا - یکی از کارشناس سیاسی و روابط بین الملل افغانستان گفت:اقدام «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا درباره تروریستی خواندن بخش از نیروهای مسلح ایران هم راستا با دیگر اقدامات مخرب اوست که در عمل با رویکردی یک جانبه گرایانه تنها سبب نابودی شیرازه حقوق بین الملل می شود.

به گزارش ایرنا، «عبدالطیف نظری» روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در کابل افزود : این اقدام در مرحله نخست نقض موازین ناظر بر حقوق بین الملل است و در مرحله دوم پیامدی که می تواند داشته باشد ایجاد تنش در خاور میانه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت : به همین دلیل واکنش ها در داخل و به ویژه خارج از ایران نسبت به این اقدام غیر منطقی ؛ روز به روز افزایش خواهد یافت و اگر این روند ترامپ ادامه پیدا کند دیگر چیزی به نام حقوق بین المللی نمی تواند وجود داشته باشد.
وی گفت که متاسفانه در دوره حکمرانی ترامپ حقوق بین الملل بشدت تضعیف شد و مناسبات بین المللی تحت شعاع عملکردهای یک جانبه گرایانه ترامپ قرار گرفت و اولین و عمده ترین پیامد این اقدام می تواند تهدیدات جدی باشد که تضعیف موازین بین المللی و حقوق بین الملل را در پی داشته باشد.
این استاد دانشگاه افغانستان تأکید کرد که این کار ترامپ نه تنها برای منطقه بلکه برای تمام جهان خطرناک است، زیرا هر کسی بر اساس فهم و درک و گرایش خود می تواند یک سازمان، نهاد و نیرو را به اقدامات تروریستی متهم کند که این کار تنش های گسترده چند لایه و پر معما را در کشورها بوجود خواهد آورد.
نظری ادامه داد ، اگر تنش در مناسبات منطقه ای و بین المللی اتفاق بیافتد سرچشمه این واکنش های افراطی به عملکرد ترامپ بر می گردد.
به گفته وی در دوره ترامپ روابط آمریکا و اروپا دچار تنش شد، خارج شدن آمریکا از پیمان پاریس، تنش در مناسبات آمریکا و چین یا جنگ تجارتی بین دو کشور، جنگ دیپلماتیک بین روسیه و آمریکا از پیامدهای دیگر عملکرد غیر مسئولانه ترامپ است و اگر برای این روند راه حل اندیشه نشود و عملکرد یک جانبه وی تداوم یابد، ناامنی در خاورمیانه گسترش و دامنه آن به کل جهان کشیده خواهد شد.
به اعتقاد نظری کشورهای که به گونه ای با دو کشور ایران و آمریکا ارتباط دارند مانند عراق و افغانستان ، تنش ها و تهدیدها افزایش یافته و وضعیت عمومی آنها بشدت آسیب خواهد دید.
نظری گفت که در حال حاضر روابط افغانستان و پاکستان بشدت دچار تنش است و افغانستان بهترین مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را با ایران دارد، زیرا چابهار با موقعیت استثنایی خود برای افغانستان از تحریم ها دور مانده و مناسبات افغانستان و ایران در بهترین وضعیت خود قرار دارد.
نظری تصریح کرد طبیعی است افغانستان با چنین اقدامات از سوی آمریکا می تواند در تمام این حوزه ها آسیب پذیر شود.
وی گفت که منطقی است ایران نیز بی کار ننشیند و علیه آمریکا اقدام متقابل انجام دهد و به حمایت نیروهای نظامی آمریکا از تروریسم اشاره کند و سربازان آمریکا را معادل با اعضای گروه داعش و دیگر گروه های تروریستی قلمداد کند که در چنین فرایند ، خطرات و تهدید ها تشدید می شود و کشورهای مشابه افغانستان می تواند از تقابل متاثر شوند.
وی در انتها پیشنهاد خود را برای مقابله با چنین شرایطی این گونه جمع بندی کرد که جهان تا زمانی که ترامپ بر سرنوشت آمریکا مسلط باشد، ناگزیر است یا چنین وضعیت تحمیلی را بپذیرند یا این که همه کشورها به یک درک مشترک برسند تا در برابر سیاست های یکجانبه ترامپ ایستادگی کنند.
وی ابراز امیدواری کرد که این روند ایستادگی در برابر زیاده خواهی آمریکا ، شکل بگیرد و به جای ایجاد تنش در جهان ، زیست مسالمت آمیز باور همگان شود.
عبدالطیف نظری در تیم انتخاباتی « احمد ولی مسعود » به عنوان معاون دوم این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افغانستان حضور دارد و قرار است این تیم که با شعار «امنیت و عدالت » شناخته می شود خود را در تیر ماه امسال به معرض آرای مردم بگذارد.
دیروز دوشنبه دونالد ترامپ در اقدامی بی سابقه در جهان بخشی از نیروهای مسلح ایران را در فهرست گروه های تروریستی کشورش قرار داد و از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به عنوان سازمان تروریستی نام برد.
ایران نیز دقایقی بعد از این اقدام آمریکا ، نیروهای آمریکایی مستقر در غرب آسیا را به عنوان گروه تروریستی قلمداد کرد.
آساق*291*1104**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي افغانستان سياسي ايران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۵۹۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تأمین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می‌دهد.

بر اساس این گزارش اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می‌گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تأمین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله‌های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه‌های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می‌گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای به دلیل طرح ایده‌های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسرائیل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تأمین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا، تحریم‌های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می‌نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم‌ها معمول خواهند داشت.

کد خبر 6094853

دیگر خبرها

  • لفاظی مقام سابق آمریکا در مورد اقدام تنبیهی اخیر ایران علیه اسرائیل
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • پلیس، گرداننده فراری چند شرکت هرمی را به کشور بازگرداند
  • تحریم ۱۳ فرد و شرکت آمریکایی توسط ایران
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران برخی نهادها و اشخاص آمریکایی و انگلیسی را تحریم کرد + اسامی
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • فعال حقوق بشر سخنرانی وزیر دفاع آمریکا را بر هم زد
  • اقدامات خشن دولت آمریکا برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد حقوق بشر است