Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود آنکه خودنگاره‌های فراوانی از قرن پانزدهم میلادی در تاریخ هنر اروپا وجود دارد، اما با آغاز قرن ۱۹ است که خلق تصویر نقاش مورد توجه هنرمندان قرار می‌گیرد. واژه سلف‌پرتره یا همان خودنگاره اولین بار در سال ۱۸۲۱ در لغت‌نامه آکسفورد وارد شد و تا پیش از قرن نوزدهم میلادی اصلا واژه خودنگاره وجود نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس هم می‌توان گفت که کشیدن خودنگاره در میان نقاشان از دهه‌های پس از رنسانس (یا حتی پیش از آن) رواج یافت، ولی در اواخر سده ۱۹ و اوایل سده ۲۰ میلادی به اوج رسید. در این دوره هنرمندان متوجه شدند که خودشان بخشی از واقعیت و هستی موجود هستند که تلاش کردند علاوه بر به تصویر کشیدن آنچه در زندگی واقعی می‌دیدند، خودشان را نیز به عنوان بخشی از این جهان هستی به تصویر بکشند.

یکی از معروف‌ترین و البته پرکارترین نقاشان در زمینه خلق خودنگاره، ون‌سان ون‌گوگ است. این نقاش هلندی پرتره‌های زیادی را از خودش ترسیم کرده و در بین سال‌های ۱۸۸۶ تا ۱۸۸۹، حدود ۳۷ سلف خودنگاره کشیده که حالا از مشهورترین و البته گران‌ترین آثار هنری جهان محسوب می‌شوند. 

فریدا کالو، هنرمند مکزیکی نیز از دیگر نقاشانی است که به کشیدن خودنگاره علاقه زیادی داشت. او از سال‌های نوجوانی خودنگاره‌های زیادی از خودش کشید که اغلب آنها دارای ویژگی‌های مشترکی همچون موهای سیاه، کمی سبیل، گونه‌ها و لب‌های گلگون است که گاهی‌ها هم با چهره‌ برخی از حیوانات در کنار صورتش همراه می‌شدند. او بیش از ۵۰ اثر و سلف پرتره به یادگار گذاشته است.

رامبرانت که به نقاش تاریکی‌ها شهرت دارد، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین نقاشان تاریخ هنر شناخته می‌شود. اگرچه دوران حیات خود سفارش‌های هنری زیادی و گاهی گرانی را می‌گرفت، اما آنطور که انتظار داشت مورد توجه عموم مردم قرار نگرفته بود و همانند بسیاری از هنرمندان دیگر آثارش سال‌ها بعد مورد توجه قرار گرفت. تا آنجایی که امروز آثار رامبرانت در معروف‌ترین موزه‌های جهان نگه‌داری و جزو گران‌ترین نقاشی‌های جهان دسته‌بندی می‌شود. او نیز تعدادی خودنگاره از خود به جای گذاشته است.

از داوینچی نیز اثری به جای مانده است که باور بسیاری از کارشناسان هنر، خودنگاره‌ای از خود هنرمند است. این پرتره که حدودا سال ۱۵۱۲ ترسیم شده و به نظر می‌رسد که داوینچی آن را در حدود سن ۶۰ سالگی ترسیم کرده باشد. این تابلو که با گچ قرمز بر روی کاغذ کشیده شده، هم‌اکنون در کتاب‌خانه رویال تورین در ایتالیا نگهداری می‌شود.

پابلو پیکاسو، نقاش، مجسمه‌ساز و شاعر اسپانیایی از تأثیرگذارترین هنرمندان قرن بیستم و‬ مبدع‬ سبک‬ کوبیسم‬ بود که آثارش از دوره حیات مورد توجه قرار گرفت و امروز پس از سال‌ها از زمان مرگش جزو گران‌ترین هنرمندان جهان محسوب می‌شود. او نیز در کشیده خودنگاره ید طولایی داشت و نقاشی‌های زیادی را از چهره‌ خود به جا گذاشت.

رافائل یکی از بزرگترین نقاش‌های تاریخ هنر نه تنها ایتالیا، بلکه جهان است. او به همراه لئوناردو داوینچی و میکل آنژ سه‌گانه عجیب، مهم و تاثیرگذاری را در دوران اوج رنسانس تشکیل داده بود. او نیز در بین سال‌های ۱۵۰۴ تا ۱۵۰۶ خودنگاره مشهوری را از خود به جا گذاشت.

نام بسیاری دیگر از هنرمندان مشهور جهان نیز در زمره نقاش‌هایی قرار دارد که خودنگاره‌هایی به جا گذاشته‌اند. البته در ایران نیز کمال‌الملک، از جمله نقاش‌هایی است که خودنگاره‌هایی از او در میان آثارش دیده می‌شود.

۲۴۱۲۴۱

کد خبر 1450408

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سلفی هنرهای تجسمی نقاشی مورد توجه سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۳۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندانیان شاغل در روز کارگر هدیه گرفتند

به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با روز جهانی کارگر، بنیاد تعاون زندانیان استان تهران با حضور در کارگاه بسته بندی مواد غذایی، ضمن تبریک به مناسبت روز کارگر به شاغلین هدایایی اهدا کرد.

محمدرضا تقی پور در این دیدار گفت: با شرایطی که با حمایت دستگاه قضایی فراهم شده، مددجویان رأی باز در کارگاه‌های خارج از شهر مشغول به کار هستند.

وی ادامه داد: نتیجه کار و اشتغال مددجویان در کنار فراگیری حرفه‌ای شرافتمندانه، کاهش آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی خانواده‌ها و تأمین معاش آنان است که شاید قبل از حبس فرصت آموزش و آموختن آن را نداشتند.

مدیر بنیاد تعاون زندانیان استان تهران بیان داشت: کار در زندگی انسان، نقش‌هایی مانند عزت بخشیدن و رهایی از سستی و تنبلی ایفا می‌کند که زندگی را ارزشمند می‌کند و مانع بروز آسیب‌های مختلف می‌گردد.

کارگاه بسته بندی موادغذایی بنیاد تعاون استان در کانون اصلاح و تربیت تهران قرار دارد که مددجویان در دو شیفت کاری، برنج، قند و شکر، انواع حبوبات و آجیل را بسته بندی و روانه فروشگاه‌های زندان‌ها و سطح شهر گشته، حقوق ماهیانه به حساب شبای آنان واریز می‌شود.

کد خبر 6094046

دیگر خبرها

  • نوراللهی و رفقا جام را از العین گرفتند(عکس)
  • عکس| سلفی حسینی با یک دختربچه در تمرین استقلال
  • دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران آرام گرفتند
  • هجوم سلفی‌بگیران و مصدومیت یک استقلالی
  • بازار داغ سلفی در تمرین استقلال
  • سلفی با کاپیتان، عامل هجوم به تمرین استقلال
  • زندانیان شاغل در روز کارگر هدیه گرفتند
  • از این مهندس پاس به آن پاسور گل؛ ژاوی و کروس چرا مثل مسی و مولر استعفای خود را پس گرفتند؟
  • برگزاری همایش هفته عقیدتی سیاسی سپاه
  • وقتی مصاف حق و باطل ملاک تنفر و محبوبیت در جهان می‌شود